Kôprovo-cesnakový dip
- 15 minút
- 2 osoby
Suroviny:
- 1 belenie bieleho jogurtu Athentikos
- kôpor
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
Postup prípravy:
Do misky pridajte jogurt, nadrobno posekaný kôpor a rozotretý cesnak. Dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením.
Dip je perfektný k zelenine, ale aj ku grilovaným steakom. Skvele sa hodí aj na americké zemiaky.
A máme pre vás tip!
Jogurt môžete nahradiť kyslou smotanou.
spacing
Jogurtový dip s limetkou a bylinkami
- 15 minút
- 2 osoby
Suroviny:
- 1 limetka
- Selský biely jogurt
- korenie
- soľ
- koriander
- šalviu
Postup prípravy:
Čerstvé bylinky nasekajte nadrobno. Zmiešajte s jogurtom, do ktorého vytlačte šťavu z jednej limetky (môžete pridať aj trošku postrúhanej limetkovej kôry). Pridajte soľ, korenie a nechajte v chladničke aspoň pol hodiny odstáť.
Perfektný dip k šalátom a mäsu. Môžete ho použiť aj ako dresing do hamburgerov.
spacing
Pikantný paprikový dip
- 15 minút
- 2 osoby
Suroviny:
- 1 konzerva bielej fazule (400 g)
- 2 veľké pečené (alebo grilované) červené papriky
- 1 väčší strúčik cesnaku
- cca 3 PL kyslej smotany Kunín
- 1 PL horčice
- cca ½ – 1 ČL soli
- ½ ČL mletej rasce
- sušené čili vločky podľa chuti
Postup prípravy:
Fazuľu z konzervy dobre opláchnite pod tečúcou vodou. Spolu s ďalšími surovinami ju dajte do kuchynského robota so sekacím nožom. Všetko dobre rozmixujte a podľa potreby ešte dochuťte soľou či rascou. Podávajte dobre vychladené.