Grilovacie dipy

Kôprovo-cesnakový dip

  • 15 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 belenie bieleho jogurtu Athentikos
  • kôpor
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy:

Do misky pridajte jogurt, nadrobno posekaný kôpor a rozotretý cesnak. Dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením.
Dip je perfektný k zelenine, ale aj ku grilovaným steakom. Skvele sa hodí aj na americké zemiaky.

A máme pre vás tip!
Jogurt môžete nahradiť kyslou smotanou.

spacing

Jogurtový dip s limetkou a bylinkami

  • 15 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 limetka
  • Selský biely jogurt
  • korenie
  • soľ
  • koriander
  • šalviu

Postup prípravy:

Čerstvé bylinky nasekajte nadrobno. Zmiešajte s jogurtom, do ktorého vytlačte šťavu z jednej limetky (môžete pridať aj trošku postrúhanej limetkovej kôry). Pridajte soľ, korenie a nechajte v chladničke aspoň pol hodiny odstáť.

Perfektný dip k šalátom a mäsu. Môžete ho použiť aj ako dresing do hamburgerov.

spacing

Pikantný paprikový dip

  • 15 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 konzerva bielej fazule (400 g)
  • 2 veľké pečené (alebo grilované) červené papriky
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • cca 3 PL kyslej smotany Kunín
  • 1 PL horčice
  • cca ½ – 1 ČL soli
  • ½ ČL mletej rasce
  • sušené čili vločky podľa chuti

Postup prípravy:

Fazuľu z konzervy dobre opláchnite pod tečúcou vodou. Spolu s ďalšími surovinami ju dajte do kuchynského robota so sekacím nožom. Všetko dobre rozmixujte a podľa potreby ešte dochuťte soľou či rascou. Podávajte dobre vychladené.

Pre tento recept odporúčame