Cizrnový guláš

Cícerový guláš

  • 50 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 4 zemiaky
  • 150 g kuracieho mäsa
  • kurací vývar
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžica olivového oleja
  • lyžica kokosového oleja
  • 1/2 plechovky sterilizovaného cíceru
  • paradajka
  • lyžička rasce
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • lyžička sladkej papriky
  • lyžička kurkumy
  • korenie, soľ

Postup prípravy:

Mäso dáme variť asi tak do litra vody. Kým sa varí mäso, pripravíme si zeleninu. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu nakrájame na kúsky. V hrnci na olivovom oleji orestujeme nakrájanú mrkvu a plátky cesnaku. Pridáme zemiaky, všetko korenie, zalejeme vývarom a dusíme 10 minút. Potom pridáme odkvapkaný cícer, natrhané kuracie mäso a paradajku nakrájanú na kocky. Dusíme približne ďalších 10 minút, až sa tekutina takmer odparí a pokrm nadobudne gulášovej hustoty. Vypneme platňu a necháme odstáť. Je čas zavŕšiť dielo smotanou a kokosovým olejom. Už nevaríme, aby sa smotana nezrazila. Guláš dosolíme, okoreníme a ozdobíme čerstvými bylinkami, najlepšie koriandrom.

Tip: Koriander môžeme nahradiť hladko listou zelenou petržlenovou vňaťou a kokosový olej lyžicou panenského olivového. Získame tak novú chuť.

Pre tento recept odporúčame