Cícerový guláš
- 50 minút
- 2 osoby
Suroviny:
- 4 zemiaky
- 150 g kuracieho mäsa
- kurací vývar
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- lyžica olivového oleja
- lyžica kokosového oleja
- 1/2 plechovky sterilizovaného cíceru
- paradajka
- lyžička rasce
- 1/2 lyžičky pálivej papriky
- lyžička sladkej papriky
- lyžička kurkumy
- korenie, soľ
Postup prípravy:
Mäso dáme variť asi tak do litra vody. Kým sa varí mäso, pripravíme si zeleninu. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu nakrájame na kúsky. V hrnci na olivovom oleji orestujeme nakrájanú mrkvu a plátky cesnaku. Pridáme zemiaky, všetko korenie, zalejeme vývarom a dusíme 10 minút. Potom pridáme odkvapkaný cícer, natrhané kuracie mäso a paradajku nakrájanú na kocky. Dusíme približne ďalších 10 minút, až sa tekutina takmer odparí a pokrm nadobudne gulášovej hustoty. Vypneme platňu a necháme odstáť. Je čas zavŕšiť dielo smotanou a kokosovým olejom. Už nevaríme, aby sa smotana nezrazila. Guláš dosolíme, okoreníme a ozdobíme čerstvými bylinkami, najlepšie koriandrom.Tip: Koriander môžeme nahradiť hladko listou zelenou petržlenovou vňaťou a kokosový olej lyžicou panenského olivového. Získame tak novú chuť.