Polievka z pečených gaštanov
Suroviny:
- 500 g jedlých gaštanov
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 100 ml smotany Kunín Šéfkuchař na varenie
- lyžica masla Kunín
- soľ a korenie na dochutenie
Postup prípravy:
Trúbu predhrejeme na 230°C. Gaštany nakrojíme do kríža, poukladáme na plech a dáme do trúby. Pečieme asi 15 minút. Vyberieme z trúby, necháme trochu vychladnúť a vlažné gaštany ošúpeme. Dobre to ide malým nožíkom. V hrnci rozohrejeme lyžicu masla a gaštany na ňom orestujeme. Zalejeme ich vývarom a varíme do zmäknutia. Vo finále všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Vlejeme smotanu, ktorá polievku zjemní a dochutíme soľou a korením.
Náš tip: na tanieri ozdobíme polievku posekanou hladko listou petržlenovou vňaťou alebo pár lístkami čerstvého tymiánu.