Polévka z pečených kaštanů

Polievka z pečených gaštanov

  • 40 minút
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 500 g jedlých gaštanov
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany Kunín Šéfkuchař na varenie
  • lyžica masla Kunín
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup prípravy:

Trúbu predhrejeme na 230°C. Gaštany nakrojíme do kríža, poukladáme na plech a dáme do trúby. Pečieme asi 15 minút. Vyberieme z trúby, necháme trochu vychladnúť a vlažné gaštany ošúpeme. Dobre to ide malým nožíkom. V hrnci rozohrejeme lyžicu masla a gaštany na ňom orestujeme. Zalejeme ich vývarom a varíme do zmäknutia. Vo finále všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Vlejeme smotanu, ktorá polievku zjemní a dochutíme soľou a korením. Náš tip: na tanieri ozdobíme polievku posekanou hladko listou petržlenovou vňaťou alebo pár lístkami čerstvého tymiánu.

Pre tento recept odporúčame