Kefírové lievance s malinami
Suroviny:
- ½ l kefírového mlieka Kunín bez príchute
- 250 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 1 lyžica kryštálového cukru
- ½ lyžička jedlej sódy
- 250 g malín na ozdobu
- 2 lyžice práškového cukru + na dochutenie
- 1 smotana na šľahanie Kunín 31%
- olej na potretie panvice
Postup prípravy:
Kefír vlejeme do väčšej misky, rozbijeme k nemu vajce a premiešame. Postupne prisypávame múku so sódou, cukor a soľ. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikla hladká zmes. V panvici na lievance potretej olejom opražíme lievance z oboch strán. Medzitým si v miske rozpučíme polovicu malín a podľa chuti dosladíme práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom. Lievance podávame potreté rozpučenými malinami, ozdobené šľahačkou a posypané celými malinami.
Náš tip: lievance môžeme jednoducho poliať javorovým sirupom a zdobiť ovocím, ktoré máme k dispozícii.