Vajíčková pomazánka ze zakysané smetany

Vajíčková nátierka z kyslej smotany

  • 25 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 balenie Kunín Zakysaná Smotana 15%
  • 5 vajec
  • 100 g tvarohu
  • jarná cibuľka
  • 1 zväzok reďkvičiek
  • soľ
  • korenie
  • ½ lyžičky papriky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • ražný chlieb
  • bazalka a baby špenát na ozdobu

Postup prípravy:

Vajcia vložte do studenej vody a priveďte do varu. Po dosiahnutí bodu varu je varte približne 10 minút. Zlejte je, ochlaďte v ľadovej vode a ošúpte. Reďkovky a vajcia nakrájajte na malé kúsky, jarnú cibuľku na kolieska a zamiešajte dohromady. Pridajte zvyšok prísad, premiešajte a prípadne ešte dochuťte (môžete pridať horčicu alebo majonézu). Nechajte odstáť v chladničke. Následne namažte na chlieb a dozdobte baby špenátom, reďkovkou a bazalkou.

Pre tento recept odporúčame