Vajíčková nátierka z kyslej smotany
Suroviny:
- 1 balenie Kunín Zakysaná Smotana 15%
- 5 vajec
- 100 g tvarohu
- jarná cibuľka
- 1 zväzok reďkvičiek
- soľ
- korenie
- ½ lyžičky papriky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- ražný chlieb
- bazalka a baby špenát na ozdobu
Postup prípravy:
Vajcia vložte do studenej vody a priveďte do varu. Po dosiahnutí bodu varu je varte približne 10 minút. Zlejte je, ochlaďte v ľadovej vode a ošúpte. Reďkovky a vajcia nakrájajte na malé kúsky, jarnú cibuľku na kolieska a zamiešajte dohromady. Pridajte zvyšok prísad, premiešajte a prípadne ešte dochuťte (môžete pridať horčicu alebo majonézu). Nechajte odstáť v chladničke. Následne namažte na chlieb a dozdobte baby špenátom, reďkovkou a bazalkou.