Studená avokádová polievka
- 25 minút
- 2 osoby
Suroviny:
- 1 avokádo
- 1 šalátovú uhorku
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžičku čerstvého zázvoru
- 250 ml cmaru
- 1 citrón
- 1 lyžicu olivového oleja
- 4 lyžice kyslej smotany Kunín
- pár lístkov čerstvej bazalky
Postup prípravy:
Avokádo rozkrojte na polovicu. Vyberte kôstku, dužinu vydlabte a dajte do mixéra. Uhorku ošúpte, rozkrojte po dĺžke a lyžičkou odstráňte mäkký stred so semienkami. Pevnú dužinu nakrájajte na kocky a dajte do mixéra.
Pridajte cesnak a zázvor nakrájaný nadrobno. Zalejte cmarom, pridajte šťavu vytlačenú z citróna a olivový olej. Rozmixujte na hladký krém a dajte do chladničky vychladiť. Podávajte s kyslou smotanou a lístkami bazalky.
A máme pre vás tip!
Cmar môžete zameniť napríklad za jogurt na pitie, výsledná chuť potom bude trochu kyslejšia.