Šošovicový šalát s avokádom
Suroviny:
- 1 hrnček zelenej šošovice
- 1 zrelé avokádo
- šťava z polovice limetky
- hrsť mätových lístkov
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 kelímku kyslej smotany Klasik Kunín 12 %
- soľ
- štipka drveného chilli
Postup prípravy:
Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Vodu zo šošovice zlejeme, šošovicu prepláchneme studenou vodou a odložíme na stranu. Avokádo nakrájame na menšie kocky a vmiešame do šošovice. Pridáme limetkovú šťavu, nakrájané lístky mäty, olivový olej a kyslú smotanu. Na záver dochutíme soľou a štipkou mletého chilli.
Tip: namiesto lístkov mäty môžeme skúsiť použiť lístky koriandru. Šalát sa výborne hodí k pečenému filetu lososa.