Čočkový salát s avokádem

Šošovicový šalát s avokádom

  • 30 minút
  • 3 osoby

Suroviny:

  • 1 hrnček zelenej šošovice
  • 1 zrelé avokádo
  • šťava z polovice limetky
  • hrsť mätových lístkov
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 kelímku kyslej smotany Klasik Kunín 12 %
  • soľ
  • štipka drveného chilli

Postup prípravy:

Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Vodu zo šošovice zlejeme, šošovicu prepláchneme studenou vodou a odložíme na stranu. Avokádo nakrájame na menšie kocky a vmiešame do šošovice. Pridáme limetkovú šťavu, nakrájané lístky mäty, olivový olej a kyslú smotanu. Na záver dochutíme soľou a štipkou mletého chilli. Tip: namiesto lístkov mäty môžeme skúsiť použiť lístky koriandru. Šalát sa výborne hodí k pečenému filetu lososa.

Pre tento recept odporúčame