Smotanový torta s jahodami
- 20 minút
- 8 osôb
Suroviny:
- 1 balíček detských piškót (240 g)
- 3 Kunín kyslej smotany De Luxe 20%
- 1 Kunín šľahačka De Luxe 40%
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice práškového cukru
- cca 600 g čerstvých jahôd
- niekoľko lístkov čerstvej mäty
Postup prípravy:
Jahody umyjeme, zbavíme zelených lístkov a nakrájame na plátky hrubé cca 5 mm. Tortovú formu vyložíme potravinovou fóliou. V miske zmiešame kyslú smotanu s oboma cukrami. Ušľaháme šľahačku, ktorú zľahka vmiešame ku kyslej smotane s cukrom. Podľa chuti môžeme dosladiť. Na dno poukladáme 1/2 piškót. Na piškóty navrstvíme 1/4 krému. Vrstvu vyložíme jahodami a opäť dáme vrstvu krému. Celé vrstvenie ešte raz zopakujeme. Povrch uhladíme a uložíme do chladničky, najlepšie cez noc, aby sa torta preležala a dobre krájala. Po vybratí z chladničky tortu ozdobíme čerstvými jahodami a mätovými lístkami.Tip: Jahody môžeme v lete nahradiť čučoriedkami. V zime namiesto čerstvého ovocia použijeme kompótové odkvapkané mandarínky alebo na kúsky nakrájaný ananás.