Šalát z pečenej koreňovej zeleniny s praženými tekvicovými semienkami
- 35 minút
- 2 osoby
Suroviny:
- 3 mrkvy
- 3 petržleny
- 1/2 zeleru
- 2 červené cibule
- kari
- indické korenie garam masala
- 2 lyžice hladko listej petržlenovej vňate
- 2 hrste tekvicových semienok
- 1 kyslá smotana Kunín De Luxe
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup prípravy:
Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, napr. mrkvu na štvrtiny. Vložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme zmesou indického korenia (kari, masala), soľou a korením. Dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C asi na 15 minút. V čase, ktorý sme získali, opražíme na panvici tekvicové semienka. Trvá to asi 3 minúty. Keď je dopečená, koreňovú zeleninu zmiešame vo väčšej mise. Posypeme semienkami a nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany.Tip: tento šalát sa skvele hodí aj ako príloha k pečenému mäsu