Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake

  • 60 minút
  • 4 osoby

Suroviny:

  • Korpus:
  • 1 balenie maslových sušienok
  • väčšia hrsť lúpaných mandlí
  • väčšia hrsť pistácií – pražených a nesolených
  • 90 dkg zmäknutého masla
  • Náplň:
  • 3 jogurty gréckeho typu Kunín, príchuť pistácie
  • 1 kyslá smotana, krémová 15 %
  • 1 šľahačka deluxe 40 %
  • 1 smotana na šľahanie 31 %
  • 5 plátkov želatíny
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru

Postup prípravy:

Sušienky rozlámeme a v mažiari rozdrvíme na čo najmenšie kúsky (môžeme i pomlieť), pridáme opäť čo najmenšie kúsky nasekaných mandlí a pistácií a nakoniec zmiešame so zmäknutým maslom. Hmotu natlačíme na dno okrúhlej formy, do ktorej pripravujeme cheesecake. Keď máme celé dno pokryté, dáme na 30 minút stuhnúť do chladničky. Všetky jogurty zmiešame s kyslou smotanou a cukrom, v druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie. Medzitým necháme v 3 polievkových lyžiciach vody v hrnci nabobtnať želatínu. Keď je všetka voda želatínou vstrebaná, dáme na sporák a necháme rozohriať, nevaríme. Potom, čo sa želatína rozpustí, vlejeme ju do pripravenej zmesi z jogurtu a kyslej smotany a poriadne premiešame. Nakoniec stierkou vmiešame ešte šľahačku. Hotovú zmes nalejeme na vychladnutý korpus, posypeme pistáciami a dáme stuhnúť do chladničky až na 24 hodín.

Pre tento recept odporúčame