Suroviny:
- Korpus:
- 1 balenie maslových sušienok
- väčšia hrsť lúpaných mandlí
- väčšia hrsť pistácií – pražených a nesolených
- 90 dkg zmäknutého masla
- Náplň:
- 3 jogurty gréckeho typu Kunín, príchuť pistácie
- 1 kyslá smotana, krémová 15 %
- 1 šľahačka deluxe 40 %
- 1 smotana na šľahanie 31 %
- 5 plátkov želatíny
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
Postup prípravy:
Sušienky rozlámeme a v mažiari rozdrvíme na čo najmenšie kúsky (môžeme i pomlieť), pridáme opäť čo najmenšie kúsky nasekaných mandlí a pistácií a nakoniec zmiešame so zmäknutým maslom. Hmotu natlačíme na dno okrúhlej formy, do ktorej pripravujeme cheesecake. Keď máme celé dno pokryté, dáme na 30 minút stuhnúť do chladničky. Všetky jogurty zmiešame s kyslou smotanou a cukrom, v druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie. Medzitým necháme v 3 polievkových lyžiciach vody v hrnci nabobtnať želatínu. Keď je všetka voda želatínou vstrebaná, dáme na sporák a necháme rozohriať, nevaríme. Potom, čo sa želatína rozpustí, vlejeme ju do pripravenej zmesi z jogurtu a kyslej smotany a poriadne premiešame. Nakoniec stierkou vmiešame ešte šľahačku. Hotovú zmes nalejeme na vychladnutý korpus, posypeme pistáciami a dáme stuhnúť do chladničky až na 24 hodín.