Muffiny s jablky

Muffiny s jablkami

  • 60 minút
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 3 jablká
  • 3 vajcia
  • 180 g trstinového cukru
  • 125 g prepusteného masla
  • 150 ml kefírového mlieka Kunín
  • 150 g polohrubej múky
  • ½ lyžička soli
  • ½ lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

Postup prípravy:

Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok a nakrájame na kocky. V mise vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom, prepusteným maslom a kefírovým mliekom. Následne prisypeme múku, soľ, jedlú sódu, škoricu a prášok do pečiva. Opatrne vmiešavame, pokým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Na záver pridáme nakrájané jablká. Cesto znovu dôkladne premiešame a naplníme ním košíčky na muffiny. Pečieme 25 minút na 170°C. Náš tip: z rovnakého cesta môžete upiecť i vynikajúcu bábovku.

Pre tento recept odporúčame