Kefírové lívanečky s malinami

Kefírové lievance s malinami

  • 40 minút
  • 4 osoby

Suroviny:

  • ½ l kefírového mlieka Kunín bez príchute
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • ½ lyžička jedlej sódy
  • 250 g malín na ozdobu
  • 2 lyžice práškového cukru + na dochutenie
  • 1 smotana na šľahanie Kunín 31%
  • olej na potretie panvice

Postup prípravy:

Kefír vlejeme do väčšej misky, rozbijeme k nemu vajce a premiešame. Postupne prisypávame múku so sódou, cukor a soľ. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikla hladká zmes. V panvici na lievance potretej olejom opražíme lievance z oboch strán. Medzitým si v miske rozpučíme polovicu malín a podľa chuti dosladíme práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom. Lievance podávame potreté rozpučenými malinami, ozdobené šľahačkou a posypané celými malinami. Náš tip: lievance môžeme jednoducho poliať javorovým sirupom a zdobiť ovocím, ktoré máme k dispozícii.

Pre tento recept odporúčame