Jarní hrášková polévka

Jarná hrášková polievka

  • 25 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 balenie Kunín Smotana na varenie 12%
  • 1 vajíčko
  • 300 g hrášku (čerstvý / mrazený)
  • 1 cibuľa
  • cesnak
  • korenie
  • soľ
  • 2 lyžičky oleja / masla
  • 1 l vývaru
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 100 g baby špenátu
  • 2 malé cukety
  • ½ limetky
  • bazalka na ozdobu

Postup prípravy:

Cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a osmažte na rozpálenom oleji. Pridajte na plátky nakrájaný zázvor a na miernom plameni 1 minútu orestujte. Pridajte hrášok (hrsť hrášku si odložte bokom), na kocky nakrájanú cuketu, lístky baby špenátu a premiešajte. Následne zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 10 min, aby všetky suroviny zmäkli. Okoreňte podľa chuti a rozmixujte. Na zjemnenie chuti pridajte smotanu, zvyšný hrášok, povarte 5 min a ochuťte šťavou z limetky. Do receptu je možné pridať bylinky (petržlen, koriander, mäta), ktoré nahrubo nakrájate, ale nevaríte. Polievku servírujte s vajíčkom a bazalkou.

Pre tento recept odporúčame