Suroviny:
- 1 balenie Kunín Smotana na varenie 12%
- 1 vajíčko
- 300 g hrášku (čerstvý / mrazený)
- 1 cibuľa
- cesnak
- korenie
- soľ
- 2 lyžičky oleja / masla
- 1 l vývaru
- 20 g čerstvého zázvoru
- 100 g baby špenátu
- 2 malé cukety
- ½ limetky
- bazalka na ozdobu
Postup prípravy:
Cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a osmažte na rozpálenom oleji. Pridajte na plátky nakrájaný zázvor a na miernom plameni 1 minútu orestujte. Pridajte hrášok (hrsť hrášku si odložte bokom), na kocky nakrájanú cuketu, lístky baby špenátu a premiešajte. Následne zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 10 min, aby všetky suroviny zmäkli. Okoreňte podľa chuti a rozmixujte. Na zjemnenie chuti pridajte smotanu, zvyšný hrášok, povarte 5 min a ochuťte šťavou z limetky. Do receptu je možné pridať bylinky (petržlen, koriander, mäta), ktoré nahrubo nakrájate, ale nevaríte. Polievku servírujte s vajíčkom a bazalkou.