Jáhlová kaše s fíky

Pšenová kaša s figami

  • 40 minút
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 300 g pšena
  • 700 ml čerstvého polotučného mlieka Kunín
  • štipka soli
  • škoricový cukor
  • 2 čerstvé figy
  • 1 granátové jablko
  • hrsť nasekaných opražených mandlí

Postup prípravy:

Pšeno zalejeme studenou vodou a dobre premiešame. Vodu zlejeme a pšeno sparíme vriacou vodou. Scedené pšeno následne zalejeme mliekom a pridáme štipku soli, privedieme do varu a na miernom ohni varíme pod pokrievkou asi 30 minút domäkka. Pšeno by malo byť mäkké, len mierne kašovité a tekutina úplne vyvarená. Osladíme podľa chuti škoricovým cukrom. Dáme do misiek, posypeme mandľami, obložíme dookola štvrťami fíg a granátovým jablkom. Náš tip: kašu môžeme ozdobiť vyšľahanou smotanou.

Pre tento recept odporúčame