Suroviny:
- 300 g pšena
- 700 ml čerstvého polotučného mlieka Kunín
- štipka soli
- škoricový cukor
- 2 čerstvé figy
- 1 granátové jablko
- hrsť nasekaných opražených mandlí
Postup prípravy:
Pšeno zalejeme studenou vodou a dobre premiešame. Vodu zlejeme a pšeno sparíme vriacou vodou. Scedené pšeno následne zalejeme mliekom a pridáme štipku soli, privedieme do varu a na miernom ohni varíme pod pokrievkou asi 30 minút domäkka. Pšeno by malo byť mäkké, len mierne kašovité a tekutina úplne vyvarená. Osladíme podľa chuti škoricovým cukrom. Dáme do misiek, posypeme mandľami, obložíme dookola štvrťami fíg a granátovým jablkom.
Náš tip: kašu môžeme ozdobiť vyšľahanou smotanou.