Frittata s chřestem

Frittata so špargľou

  • 20 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 1 lyžica Kunín masla
  • 2 menšie zemiaky - olúpané a najemno nastrúhané
  • zelená špargľa - 8 kusov
  • 1 červená cibuľa
  • hrsť čerstvých nasekaných byliniek (petržlen, ligurček, pažítka)
  • 100g syru feta
  • 100ml Kunín čerstvého mlieka polotučného
  • soľ, korenie

Postup prípravy:

Rúru predhrejeme na 190 °C. Použijeme liatinovú panvicu alebo panvicu, ktorú môžeme na 15 minút vložiť do rúry. Nastrúhané zemiaky zbavíme prebytočného škrobu a vody tak, že ju z nich vytlačíme. Špargľu očistíme, vložíme do vriacej vody a povaríme asi 2 minúty, potom vhodíme do ľadovej vody, aby sme zastavili proces varu. Nakrájame ju asi na 3 cm dlhé kúsky. V rozpálenej panvici rozohrejeme maslo. Vhodíme zemiaky a krátko opražíme. Prihodíme cibuľu nakrájanú na tenké polovičné kolieska. Pridáme špargľu, bylinky, osolíme, okoreníme a pridáme nadrobenú fetu. Do misky rozbijeme vajce. Na miernom ohni varíme asi 3 minúty a potom vložíme do predhriatej rúry na ďalších 15 minút. Frittata je na povrchu zlatistá, chrumkavá a vo vnútri krásne vláčna.

Tip: tento recept je vhodný pre všetky sezóny, ingrediencie môžeme ľubovoľne meniť, napríklad namiesto špargle môžeme použiť hrášok, papriku alebo v zime na štvrťky nakrájaného ružičkového kelu.

Pre tento recept odporúčame