Croissant s kuracím šalátom
Suroviny:
- 150 g kuracieho mäsa - pečeného alebo orestovaného
- 2 croissanty
- 3 stonky stopkového zeleru
- 3 jarné cibulky
- 190 g Kunín kyslej smotany 15 %
- 1 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička citronovej šťavy
- 1 lyžice dijónskej horčice
- 2 plátky syru Emmental
- 4 listy ľadového šalátu
- soľ, korenie
Postup prípravy:
Upečené kuracie mäso nakrájame na kúsky široké asi 1 cm. Stopkový zeler umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky. Cibuľky očistíme a nakrájame najemno. Všetko vysypeme do misky, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a dijónsku horčicu. Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením. Croissanty rozkrojíme a na každú zo spodných polovíc položíme dva listy ľadového šalátu. Lyžicou nakopíme na listy kurací šalát a pridáme plátok syru. Nakoniec priklopíme vrchnou časťou croissantu.
Tip: kurací šalát môžeme podávať bez croissantu, iba na trhanom ľadovom šaláte.