Croissant s kuřecím salátem

Croissant s kuracím šalátom

  • 15 minút
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 150 g kuracieho mäsa - pečeného alebo orestovaného
  • 2 croissanty
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 3 jarné cibulky
  • 190 g Kunín kyslej smotany 15 %
  • 1 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička citronovej šťavy
  • 1 lyžice dijónskej horčice
  • 2 plátky syru Emmental
  • 4 listy ľadového šalátu
  • soľ, korenie

Postup prípravy:

Upečené kuracie mäso nakrájame na kúsky široké asi 1 cm. Stopkový zeler umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky. Cibuľky očistíme a nakrájame najemno. Všetko vysypeme do misky, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a dijónsku horčicu. Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením. Croissanty rozkrojíme a na každú zo spodných polovíc položíme dva listy ľadového šalátu. Lyžicou nakopíme na listy kurací šalát a pridáme plátok syru. Nakoniec priklopíme vrchnou časťou croissantu. Tip: kurací šalát môžeme podávať bez croissantu, iba na trhanom ľadovom šaláte.

Pre tento recept odporúčame